Geen afbeeldingen? Webversie
 
 
 
 

Een nieuw jaar vol vormingen

Of je nu in Antwerpen, Brussel of Brugge woont, overal kan je onze vormingsmomenten met professionele docenten volgen. Op 7 januari 2016 starten we in Antwerpen. Schrijf snel in!

Hoe leer je de Doewapliedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt? Hoe introduceer je ritme, beweging, misschien zelfs speelse meerstemmigheid? Je maakt kennis met verschillende methodieken en verwerkingsopdrachten bij de liedjes, want muziek is meer dan een liedje zingen. Kortom: veel muzikale inspiratie voor in de klas!  Voor wie? Leerkrachten lagere school, leerkrachten muziekinitiatie, AMV, samenzang, kinderkoordirigenten, ...

 
 
 
 
 

Kalender

Liedjes voor in de klas - Doewap #1
07 januari 2016 - Antwerpen

Noten kraken met je klas
27 januari 2016 - Brussel
23 maart 2016 - Brussel

Liedjes voor in de klas - Doewap #1
24 februari 2016 - Brugge

Liedjes voor in de klas - Doewap #2
25 februari 2016 - Antwerpen

Pluis het uit
15 maart 2016 - Heverlee

Doewap op studiedag van SVM
19 maart 2016 - Sint-Michielsgestel (Nederland)
 

 
 
 
 
 

Thematisch en kindvriendelijk

Heb je ook altijd zin in nieuwe liedjes? Zoek jij ook in functie van de klasthema's? Maak dan kennis met Doewap. Nieuwe, kindvriendelijke liedjes voor in de klas, met mp3's en didactische tips.

Liedjes voor in de klas
 
 
 
 
 
 

Weldra een nieuwe bundel

In Doewap #2 staan de thema's lente en liefde centraal.  De achtjarige Kwinten Guldentops schreef de tekst van Al die woorden in mijn hoofd, Marc Van Den Broeck componeerde met Twee huizen in één stad een ode aan liefdevolle plusouders. Nieuwe babybroertjes en zusjes worden verwelkomd in Op bezoek van Jan Coeck. En natuurlijk zochten we ook deze keer een leuk speellied en een wereldlied uit. Dit en nog veel meer, binnenkort, bij de jaarovergang...

 
 
 
 
 

Filmpjes uit de praktijk

 
 
 
 
 

Doewap is de opvolger van de bekende reeks liedbundeltjes Attakatamoeva en een initiatief van Koor&Stem vzw, de organisatie voor vocale muziek in Vlaanderen.