Geen afbeeldingen? Webversie
 
 
 
 
Liedjes voor in de klas

Probeer het meteen!

2x per jaar lanceert Koor&Stem vzw 6 nieuwe liedjes voor in de klas, met didactische tips en audiomateriaal, zowel ingezongen als karaoke. Je kan online bestellen en krijgt het materiaal na betaling meteen via downloadlink ter beschikking. Momenteel verkrijgbaar op www.doewap.be: een gratis digibundel ter kennismaking en Doewap #1 aan 18 euro. Doewap #2 komt eraan in januari 2016.

 
 
 
 
 
Thema's

Het is herfst

In Doewap #1 staan de thema's herfst en vrede centraal.  Zo is er de mooie ballad Leiders van de wereld van Marc Van Den Broeck. Hedendaagse conflicten kunnen een aanknopingspunt vormen om met dit lied te werken, of als je het bijvoorbeeld over pesten en vrede hebt. Halloween van Mirjam de Wit is dan weer een speels lied over griezels, spoken en heksen.

 
 
 
 
 
Atsjoem

Atsjoem

Het lied Atsjoem zet in op expressie en drama. Het werd gecomponeerd door Jos Bielen, verbonden aan de Abdij van Averbode en enkele jaren geleden initiatiefnemer van de VocaVoLeer vormingsessies, jullie wellicht niet onbekend. Het lied komt uit de Attakatamoeva liedjescatalogus, maar is speciaal voor Doewap voorzien van een nieuw en fris arrangement!   

 
Vormingen

Navorming 

Docente An Meeusen geeft je praktijkgerichte tips op 29/10 in Leuven, op 07/01 en 25/02 in Antwerpen. 
Hoe leer je de Doewapliedjes aan? Wat kun je doen als de leerlingen ze al onder de knie hebben? Je maakt kennis met verschillende methodieken en verwerkingsopdrachten bij de liedjes, want muziek is meer dan een liedje zingen. Kortom: veel muzikale inspiratie voor in de klas!  Voor wie? Leerkrachten lagere school, leerkrachten muziekinitiatie, AMV, samenzang, kinderkoordirigenten, ...

 
 
 
 
 

Kalender

Liedjes voor in de klas - Doewap #1
29 oktober 2015 - Leuven

Liedjes voor in de klas - Doewap #1
07 januari 2016 - Antwerpen

Noten kraken met je klas
27 januari 2016 - Brussel
23 maart 2016 - Brussel

Liedjes voor in de klas - Doewap #2
25 februari 2016 - Antwerpen

Pluis het uit
15 maart 2016 - Heverlee

 
 
 
 
 

Filmpjes uit de praktijk

 
 
 
 
 

Doewap is de opvolger van de bekende reeks liedbundeltjes Attakatamoeva en een initiatief van Koor&Stem vzw, de organisatie voor vocale muziek in Vlaanderen.